Thursday 22 April 2010

Pizza bez glutena

Tradicionalni stari recept za picu iz Napulja. Kolicina koju pripremate je za dve manje pice. Velicina pice je do 30 cm u precniku tako da moze da stane u obicnu kucnu rernu.

Sastojci za testo:
250 gr pirincanog brasna
100 gr krompira
250 ml mlake vode
10 gr kvasca
1 kasicica secera

Sastojci za fil:
250 gr paradajz sos
150 gr mocarela sira
origano
biber, so po zelji



Prvo ukljucite rernu na maksimum da se dobro ugreje.
Skuvati krompir, oljustiti i ispasirati.
Razmutiti secer i kvasac u vodi i ostaviti 15 minuta da odstoji, zatim dodati brasno i krompir.
Sve dobro izmesati i napraviti dve jednake lopte od testa.
Ostaviti testo pola sata da se digne.
Premesiti i razvuci testo debljine oko pola santimetra na masan papir za rernu.
Premazati testo paradajzom zatim rasporediti kockice sira, posuti origanom i ostaviti jos deset minuta pre ubacivanja u rernu.
U dobro zagrejanu rernu brzo ubacite picu zajedno sa masnim papirom. Za osam do deset minuta pica je pecena.
Na vrucu picu izmeljite malo bibera.



Drugu loptu od testa mozete uviti u celofan i ostaviti u friIderu nekoliko dana tako da imate spremno testo za drugu picu.

Prijatno

No comments:

Post a Comment