Friday 9 September 2011

Marbo pismo

P1993

Pismo iz fabrike Marbo

Poštovani,
U prilogu ovog e-maila se nalazi spisak proizvoda kompanije MARBO PRODUCT d.o.o, sa naznakom da li je u proizvodu prisutan gluten (+) ili ne (-).
Na redizajniranoj ambalaži Marbo Product-a je prisustvo glutena u proizvodu naglašeno u deklaracijama.
Od kraja maja 2007.godine iz naše fabrike izlazi samo roba sa deklarisanim prisustvom glutena.
To naravno znači da ćemo robe bez ove naznake imati na tržištu još narednih minimum 6 meseci (rok trajanja pojedinih proizvoda), ali nakon toga na svim našim proizvodima koji sadrže gluten biće jasno deklarisano Sadrži pšenični gluten ili samo Sadrži gluten (ukoliko nije u pitanju pšenični gluten).
Što se ostalih proizvoda za koje je u prilogu navedeno da glutena nema, situacija je sledeća: u sirovinama od kojih se proizvode glutena nema. Naša kompanija ima uveden HACCP sistem i ISO 22000, što podrazumeva i dobru proizvođačku praksu, što opet podrazumeva besprekornu čistoću linije prilikom prelaska sa proizvoda na proizvod. Dakle, mi smo uradili sve što je u našoj moći da do kontaminacije proizvoda glutenom ne dođe.
Međutim, na osnovu naših saznanja o kros kontaminaciji čak i putem vazduha (sa tom činjenicom smo upoznati i putem nekih predavanja članova Vašeg društva), oznaka GLUTEN FREE na ovim proizvodima je za sada previše ambiciozna.

Veliki pozdrav,
Maja Stojanović

Rukovodilac službe kontrole kvaliteta Marbo Product
Proizvodni pogon B.Maglić

U narednom postu cu objaviti spisak Marbo proizvoda koji bez glutena.

Posted via email from bezglutena's posterous

No comments:

Post a Comment