Wednesday 31 August 2011

Szeged - Segedin

P1899

Dnevni izlet sa kupovinom u Segedinu u Madjarskoj.
Uzecemo za primer polazak iz Beograda, iz Vojvodine je jos blize i jeftinije.
Na sajtovima grupna kupovina se pojavljuje povremeno ponuda izlet za dvoje i kosta ukupno 25 evra. Pristojan turisticki autobus sa klimom polazi ujutru, voznja traje oko 3 sata, mozete posetiti veliki spa sa puno bazena (ulaz je 5 evra), a posle podne Vas autobus vozi u supermarket Cora.
O Cori sam vec pisao pogledajte na blogu bezglutena.blogspot.com
Ako se odlucite na odlazak kolima, nesto je skuplje, a na to dodajte i nasu preskupu putarinu za autoput koji ne postoji. Vinjeta Vam nije potrebna do Segedina. Za tu slobodu kretanja mozete uzivati u aqualandu na obali Tise, ili uzivati u razgledanju centra Segedina i posetiti supermarkete Tesco i Metro. Ako idete u Metro ponesite karticu.
Izbor hrane BEZ GLUTENA je vrlo dobar, a mozete se pocastiti i bezglutenskim pivom, cene su 15-20% nize nego u Srbiji. U Segedinu dosta ljudi govori Srpski i svi su ljubazni i predusretljivi.

Sto se tice vracanja poreza madjarski carinici i sluzbenici poreske uprave su grozni, odvratni, namerno prave redove i guzvu da Vam ne bi vratili porez i da sve zadrze za sebe. Mozete uspeti samo na srecu, ako su lepo raspolozeni i ako ubodete kratko vreme kada salter radi. Takvim sebiclukom i bahatim ponasanjem odbijaju ljude da nikada vise ne dodju u njihovu zemlju. Oni ponosno predstavljaju madjarsku drzavu. Takmice se sa nasim carinicima ko ce biti gori. Do sada nikada nisam uspeo da vratim porez na madjarskoj granici i bez preke potrebe necu ih opet posetiti.

Posted via email from bezglutena's posterous

No comments:

Post a Comment