Thursday 3 March 2011

Creme Brulee

P746

Tradicionalna francuska poslatica Creme Brulee je BEZ GLUTENA. Mozete je naruciti u beogradskim restoranima Madera i Zaplet, a uz malo truda mozete i sami da napravite.

Sastojci:
6 zumanaca
100 gr belog kristal secera
1 kesica vanilin secera
500 ml slatke pavlake

Recept:
- Ugrejati rernu na 150*C
- Umutiti zumanca, secer i vanilin secer.
- Sipati slatku pavlaku u serpu i ugrejati skoro do kljucanja, smanjiti temperaturu i mesati jos 5 minuta.
- Dodati umucena zumanca u serpu sa slatkom pavlakom i mutiti jos 5 min.
- Sipati smesu u 6 vatrostalnih posudica (keramicke solje ili aluminijumske posude...) ne do vrha, ostavite malo mesta.
- U dublji pleh za rernu raporedite 6 solja i sipajte vrucu vodu u pleh do polovine solja.
- Stavite pleh u rernu na srednju zicu i pecite 40-45 min.
- Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
- Pospite odozgo braon secer (muscovado ili demera) ako nemate pospite vanilin secerom.
- Slag na slici je od malo umucene slatke pavlake za dekoraciju.
Uzivajte.

Posted via email from bezglutena's posterous

No comments:

Post a Comment