Thursday 23 December 2010

Brancin

Brancin sa povrcem

Sastojci:
Jedan veci Brancin najmanje 1 kg
1/2 kg krompira
1/4 kg sargarepe
1 limun
1 crni luk
1 beli luk
2 grancice mirodjije
2 dl belog vina

Kupite u ribarnici ociscen brancin.
Ukljucite rernu na 200*C da se zagreje.
Stavite aluminijumsku foliju u pleh. Krompir, sargarepu, crni i beli luk oljustite, ocistite i iseckajte, zatim sve stavite u pleh . Ribu probusite na nekoliko mesta i probodite je grancicama ruzmarina, polozite je preko povrca u pleh. Isecite limun na dva dela: jednu polovinu ostavite za polivanje, a drugu isecite na kolutice i ubacite u ribu. Sipajte belo vino i dodajte vodu da potopi povrce. Zatvorite foliju i ubacite u rernu. Pecite izmedju 1 sat do 1 sat i 15 minuta. Prijatno

Posted via email from bezglutena's posterous

No comments:

Post a Comment