Friday, 11 May 2012

Safran

P1414

Safran ima super ukus i BEZ GLUTENA je. Odlicno se slaze sa ribom ili piletinom. Mozete ga kupiti u vecini supermarketa, Pakuje ga Kotany, kosta manje od 1€ kesica i dovoljna je za 3-4 porcije.
Safran je redak zacin i jedan od najskupljih na svetu i kosta oko 7000 € po kilogramu.
Na srecu dovoljno nam je 0,16 grama za ovaj recept.

Sastojci:
- kesica safrana
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 25 gr putera (buter, maslac)
- malo maslinovo ulja
- 1 dl belog vina
- 1/2 limuna
Recept za sos:
Potopiti safran u belo vino i ostaviti da odstoji 30 min. Podmazati serpu maslinovim uljem i rastopiti puter, dodati vino sa safranom, sacekati da prokljuca i sipati pavlaku. Na kraju iscediti 1/2 limuna i cim se zgusne iskljuciti.
To je sve sto se tice sosa.
Uz ovaj sos se slazu pileci file ili oslic file bez kostiju.
Prijatno

Posted via email from bezglutena's posterous

No comments:

Post a Comment