Thursday 23 May 2013

Cheese cake shop rs

ISPRAVKA: 
www.cheesecakeshop.rs

Cheese cake

I mene je sacekao cheese cake bez glutena, a nije mi rodjendan. Kakvo iznenadjenje !
Sastojci bez glutena su Schar keks i brasno. Ostali sastojci su prirodno bez glutena.
Prave samo cheese cake u svim varijantama i majstori su.
Porucite dan ranije i mozete da pokupite u centru Beograda ili da Vam dostave na kucnu adresu.
www.cheesecakeshop.com

Monday 20 May 2013

Restoran Madera

Stiglo je lepo vreme i mozete uzivati u lepim bastama. Jedna od najlepsih je u tasmajdanskom parku.
Prijatno iznenadjenje: u restoranu Madera sluze Shar hleb BEZ GLUTENA. Jos jedno iznenadjenje: ne naplacuju ga dodatno, ukljucen je u cenu obroka kao bilo koji hleb ili lepinjice, proja... 
Mozete izabrati vecinu jela u bezglutenskoj varijanti, kuvari su upuceni u problematiku i bas vode racuna.
Bulevar kralja Aleksandra 43
u Beogradu
Telefon za reservacije: 011/3231.332




Sunday 19 May 2013

Baklave

Ovako izgledaju baklave BEZ GLUTENA iz pekare u Novom Sadu. Nisu preslatke i veoma su mekane kore. Izuzetan slatkis. Ne mogu da vam objasnim koliko su dobre. Samo jos da pocnu da salju pouzecem.

Tuesday 14 May 2013

Jazzayoga

Jazzayoga
Salata sa tunom i dezert sutlijas sa cimetom. Na fotografiji se ne vidi proja sa povrcem i sok od sveze cedjenog voca (to sam smazao usput). Sve je bez glutena.
Jazza Joga
Bulevar kralja Aleksandra 48
Mozete poruciti telefonom: 32 42 173
www.jazzayoga.com

Saturday 11 May 2013

Keks

Predstavljamo: Keks bez glutena iz pekare u Novom Sadu. Vise vrsta (kokos, cimet, narandza, lesnik) sve sam probao i odlicni su. Nisu masni i ne raspadaju se. Od sada u novoj ambalazi mogu duze da traju. 
Adresa: Radnicka 45 u Novom Sadu

Thursday 9 May 2013

Nije kraj sveta

Necu da slusam kuknjavu i "jadan ja" po forumima i grupama.
Celijakija, glutenska enteropatija, alergija...NIJE KRAJ SVETA !!!
1. Postoje mnogo gore auto imune bolesti, a ova nasa je jedna od najlaksih verzija (da ne pominjem multiplu sklerozu, kronovu bolest i ostale strahote)
2. Hranite se mnogo zdravije nego ostatak populacije (jeste malo skuplje u hrani, ali lekove ne koristite - mesecni "tretman" za multiplu sklerozu kosta oko 750 evra )
3. Doslo je prolece i pijace su pune hrane koja je sigurno bez glutena i koja nije skupa, zove se voce i povrce i navalite
4. "Always look on the bright side of life"

Saturday 4 May 2013

Moritz Eis

Po preporuci Petre Perovic otisao sam da isprobam novi sladoled. Pregledao sam sve deklaracije i sastav i konstatovao da po receptu ne sadrzi gluten. Vocni ukusi sadrze 60% voca, mleko, mleko u prahu, brasno od rogaca, guar guma... Probao sam sve ukuse: crna cokolada, vanila sa Madagaskara, karamela, malina, djumbir, limun, jagoda sa aronijom, cimet...0 osim jednog koji sadrzi keks (cookie).
Odlican kvalitet i interesantni ukusi. Sladoled mozete naruciti u kartonskoj casici.
Napomena: Nije deklarisan i postoji mogucnost kontaminacije od korneta!

Adresa je Vuka Karadzica u Beogradu nisam zapamtio broj ali je preko puta meksickog restorana Ciudad koji takodje preporucujem.
Rade do 1 ujutru.
www.moritzeis.com